Na rozdiel od ostatných článkov bude tento článok kratší.
Predstavuje v podstate výzvu pre politické strany, ktoré parazitujú na štátnom rozpočte.
Dnes, 6.1.2023, vo večerných televíznych novinách televízie Markíza, ale predtým aj na RTVS, odznela reportáž o tom, že nejaké malé dievčatko potrebuje liek ZOLGENSMA, liek za 2 mil. €. Samozrejme, ako to býva na Slovensku, zdravotná poisťovňa opakovane žiadosť o úhradu tohto lieku odmietla. Pritom Ministerstvo zdravotníctva SR im odporúča, aby sa odvolali, a to aj opakovane. A tiež urobí všetko pre to, aby bol liek schválený, ale že to určite do dvoch mesiacov nebude. Pritom tento liek dostal od EK zelenú.
A tu sme pri podstate problému! Štát a jeho „geniálny“ zdravotný systém nevie a nedokáže zachrániť život dieťaťu, život ktorého závisí od jedného jediného lieku, aj keď nesmierne drahého. Ťarchu prenáša na plecia rodičov, resp. dobrovoľníkov, korí sú ochotní sa na tento liek vyzbierať, a to aj keď si riadne platia zdravotné postenie.
Na druhej strane sú tu parazitujúce politické strany, ktoré „za nič“ dostávajú od štátu ťažké milióny eur za volebné obdobie, a to len za to, že dostanú nejaké hlasy za to, že všetkých voličov zavádzajú a klamú (pozri nedostatky politického systému).
V súvislosti s touto reportážou vyzývame týmto článkom všetky politické strany, ktoré parazitujú na štátnom rozpočte, aby ako gestu pochopenia a zľutovania sa poskladali na tento liek rodine z príspevkov od štátu, ktoré si podľa väčšiny občanov Slovenska vôbec ničím nezaslúžia.
Tým by aspoň v náznaku mohli rozohnať pochybnosti nášho národa o ich opodstatnenosti. Napokon, veď len oni sami stanovujú také pravidlá, že oni sami si peniaze zo štátneho rozpočtu prihrávajú a pritom postihnutým deťom ich nedoprajú. Pritom drvivá väčšina z týchto politických strán by tento liek za 2 mil. € mohli kúpiť z príspevkov štátu samé.

Príspevky štátu politickým stranám

Tento článok bude zaslaný všetkým politickým stranám, ktoré príspevok od štátu za voľby dostali a bude zaslaný aj všetkým televíznym staniciam, ktoré si môžu počkať na reakciu týchto politických strán. Veď je ich 11. Týmto prosíme médiá, ktoré majú kontakt na rodinu postihnutého dieťatka, aby jej tento článok sprostredkovali.

Politická strana / Hnutiepríspevok od štátu
OĽaNO20 700 000
SMER15 300 000
Sme rodina7 200 000
ĽSNS7 050 000
SaS5 500 000
Za ľudí5 070 000
PS-Spolu4 300 000
KDH2 850 000
MKS2 400 000
SNS1 950 000
Dobrá voľba1 880 000
Celkom74 200 000

Text výzvy

Vážené politické strany,

v médiách rezonuje príbeh rodiny s postihnutým dieťatkom, ktorého môže zachrániť extrémne drahý liek. Keďže Vy nastavujete pravidlá fungovania celej spoločnosti, ste priamo zodpovední za to, že zdravotná poisťovňa si môže dovoliť odmietnuť prosbu rodiny o záchranu svojho dieťatka. Pritom Vy sami ste si nadelili cca 75 mil. € za posledné volebné obdobie.
Preto Vás vyzývame, ako občianska iniciatíva, aby ste sa Vy sami na tento liek pre toto dieťatko z príspevkov, ktoré ste dostali od štátu, poskladali.
Pevne veríme, že si vážnosť tejto situácie a svoju vlastnú zodpovednosť za tento stav uvedomujete a zaujmete správny postoj. Možno tým aspoň čiastočne odčiníte to, čo tu celé roky páchate.

Pripájame odkaz na článok na našom portáli: https://www.bez-politikov.sk/2023/01/liek-za-2-mil-e/

Za portál Slovensko bez politikov

moderátori portálu

One Reply to “Liek za 2 mil. €”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *