Prečo vznikol blog práve s názvom Slovensko bez politikov

Blog Slovensko a politici vznikol preto, že to, čo sa v našej krajine deje, už prekračuje všetky medze. Keď sa človek nad vecami zamyslí, uvedomí si, že za mnohé môže len úzka skupinka ľudí, ktorí podľahli sebaočareniu – politici a politickí funkcionári. Základný reťazec tvoria predsa krajina, ľudia, demokracia, nie politici. Robia, čo sa im zachce a pritom sa tvária, že všetko robia v prospech ľudí, občanov. No nie je to tak. Oni to robia pre seba, pre svojich kamarátov, pre svoje spolky, bandy. A možno aj pre svojich sponzorov, vďaka peniazom ktorých sa popretláčali na svoje miesta. Dokonca sa zdá, že oni si naozaj myslia, že nikto iný to už lepšie robiť ani nevie.
Na tomto blogu sa snažíme poukázať na veci, ktoré sú podľa nás choré. Chceme ukázať, aké riešenia prichádzajú do úvahy a aké by z toho mohli byť prínosy pre krajinu, nie pre politikov.
Naše myšlienky sme rozčlenili do niekoľkých podstránok a na konci menu nájdete klasické diskusné fórum. V ňom môže ktokoľvek vyjadriť svoj názor, podporu, ale aj nesúhlas. Možnože raz naša iniciatíva vyústi do celonárodného odporu proti tejto politickej pliage. Možno sa raz budú môcť ľudia hromadne vyjadriť k jej odstráneniu v celonárodnej petícii. No a tá by mohla viesť k referendu o úpravách politického systému v našej krajine. Nie, vôbec tu nechceme pochovávať demokraciu. Práve naopak, chceme ju brániť pred politikmi a zachrániť ju pre bežných ľudí. Pretože aktuálne nastolená partokracia je hlavným hrobárom demokracie. Krajina nepatrí našim politikom, patrí nám ľuďom, je to naša krajina, naša demokracia.


Je to naša krajina, naši ľudia, aj demokracia, nie takýchto politikov.

Domov

2 Replies to “Slovensko a politici”

    1. Veľmi pekne ďakujeme za Váš názor. Je príjemné, ak vás niekto vo vašom názore podporí 🙂 Ale určite to nerobíme pre tieto pocity. Podstatné je, aby čo najviac ľudí pochopilo, prečo sa u nás takéto veci vôbec dejú a hlavne, aby sa všetci dozvedeli, že sú aj riešenia a východiská z tohto nedobrého stavu. Informovanosť je v tomto smere prvoradá. Ešte raz ďakujeme 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *